Prästostpaj med dillfrö, kapris, soltorkade tomater och timjan

45 min
4
Prästostpaj med dillfrö, kapris, soltorkade tomater
Foto: TV4
45 min
4

Du behöver

Pajdeg

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 3 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk dillfrö, mortlade

Fyllning

  • 3 dl prästost, grovt riven
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 burk kapris
  • 1 burk soltorkade tomater, grovt strimlade
  • 0,5 kruka timjan, grovt skuren

Gör så här

  1. Pajdeg
    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, smör, vatten, dillfrö och salt till en smidig pajdeg.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10-12 minuter.
  3. Vispa ägg och mjölk, blanda i riven prästost, kapris, soltorkade tomater och skuren timjan.
  4. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda gyllenbrun i ugn tills fyllningen "stannat", ca 25 minuter på 175 grader.
  5. Låt pajen gärna svalna något innan den serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept