Potstickers med kantareller och brynt sojasmör

4 förrätter (16 potstickers)
Från Nyhetsmorgon

Potstickers, små dumplings eller gyozas fyllda med kantareller. Servera dessa vegetariska dumplings med brynt sojasmör som dippsås.

5 september 2013
Visa mer
4 förrätter (16 potstickers)

Du behöver

Potstickers

  • 16 gyozaark eller wontonark
  • ca 500 g kantareller
  • 6 schalottenlökar, skalade
  • 2 dl grädde
  • salt
  • rapsolja att steka i

Brynt sojasmör

  • 1 dl soja, gärna ljus soja
  • 25 g smör
  • 0,5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Potstickers
    Borsta svampen och skär i mindre bitar. Finhacka schalottenlökarna.
  2. Fräs kantarellerna gyllenbruna i smör – all vätska ska försvinna, tillsätt den hackade löken och fräs några minuter till.
  3. Häll på 2 dl grädde och puttra ihop till en stuvning. Smaksätt med salt.
  4. Låt svalna.
  5. Fördela ut svampfyllningen på gyozaarken, pensla lite vatten på ena sidan och tryck ihop sidorna så att du får en halvmåne. Se till att få helt tätt och försök pressa ut så mycket luft som möjligt.
  6. Koka eller ånga dina dumplings  i ca 1,5 minut. Låt rinna av på ett papper och stek dem sedan krispiga och gyllenbruna på ena sidan i olja i en stekpanna.
  7. Servera på fat med sojasmöret i dippskålar till.
  8. Brynt sojasmör
    Bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull, tillsätt soja och sen citronzesten. Tillsätt några extra droppar citron om du vill ha mer syra.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept