Bittermandelkräm med svarta vinbär och grädde

Från Nyhetsmorgon

Bittermandelkräm med inkokta svarta vinbär och rostade mazarinsmulor. Servera denna lyxiga dessert med grädde.

5 september 2013
Visa mer
4

Du behöver

Bittermandelkräm

  • 4 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 3 msk maizenamjöl
  • 1 äggula
  • 1 citron, zest
  • 3 bittermandlar, fint rivna

Inkokta svarta vinbär och mazarinsmul

  • 2 dl svarta vinbär
  • 1 dl socker
  • 2 mazariner
  • 2 dl ovispad grädde att servera på

Gör så här

  1. Bittermandelkräm
    Blanda allt i en kastrull och vispa tills det börjar sjuda. Låt krämen svalna lite och fyll den sedan i en spritspåse.
  2. Inkokta svarta vinbär och mazarinsmul
    Koka svarta vinbär och socker tills vinbären börjar bli mosiga och simmiga. Låt svalna. 
  3. Bryt mazarinerna i mindre bitar och rosta dem krispiga i ugn på 160 grader i ca 15 minuter.
  4. Spritsa upp bittermandelkrämen i portionsskålar. Lägg upp svartvinbären på krämen och toppa med mazarinkrisp. Häll på lite grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept