Svensk mandelpanacotta med rårörda hallon

4

Du behöver

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2 msk råsocker
  • 1 st äggula
  • 2 msk maizena
  • 2 st bittermandlar, fint rivna
  • 8 st mandlar, fint rivna
  • 1 st citron, fint rivet skal
  • Rårörda hallon
  • 3 dl bär
  • 1 tsk råsocker
  • 1 dl mandelspån, rostade

Gör så här

  1. Blanda allt till mandelpanacottan i en kastrull. Vispa tills det börjar sjuda.
  2. Portionera i fyra skålar. Ställ svalt.
  3. Blanda hälften av hallonen med råsocker.
  4. Vänd i de hela hallonen försiktigt och lägg på panacottan.
  5. Toppa med rostade mandelspån och eventuellt lite flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept