Chicken Tikka Masala

4

Du behöver

  • 4 kycklingbröstfiléer

Till marinaden

  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1,5 tsk kumminpulver
  • 1,5 tsk korianderpulver
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1,5 tsk garam masalapulver
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad bockhornsklöver
  • 1 msk citronsaft
  • 1,5 msk senapsolja eller rapsolja
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 1 st nypa salt
  • 2 tsk myntasås
  • 1 msk färsk mynta, finhackad

Sås till Chicken Tikka Masala

  • 150 g smör
  • 0,5 st gul lök, finhackad
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk vitlök, finhackad
  • 8 st färska tomater, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 1,5 dl naturell yoghurt
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk kokospulver
  • 2 msk mandelpulver
  • 2 msk finmalda cashewnötter
  • 2 msk honung
  • 1 tsk kumminpulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden och marinera kycklingfiléerna i 3-4 timmar.
  2. Smält smöret och bryn den finhackade gula löken, vitlök och ingefära tills gyllenbruna.
  3. Tillsätt de finhackade tomaterna och vattnet, koka i 3-4 minuter.
  4. Tillsätt tomatpuré, kokospulver, mandelpulver, cashewpulver, kumminpulver, korianderpulver och paprikapulver.
  5. Koka ytterligare i 5-8 minuter.
  6. Tillsätt till sist i yoghurt och grädde och koka upp och sjud i cirka 5 minuter.
  7. Ta upp kycklingfiléerna och lägg de på ett grillelement, grilla i ugn, 175 grader i cirka 8 minuter.
  8. Skär den grillade kycklingen i 1,5-2 cm tjocka bitar.
  9. Blanda kycklingen med den varma såsen och sjud allt i 3-5 min
  10. Garnera med färsk koriander och 1 tsk Garam Masalapulver innan servering tillsammans med Basmatiris.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept