Vegetarisk ganesh babu

4

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1 st aubergine skuren i centimeterstora bitar
  • 400-500 g färsk papaya skuren i grova bitar
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk vitlök, finhackad
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 8 st färska tomater, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 1,5 dl naturell yoghurt
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1,5 tsk kumminpulver
  • 1,5 tsk korianderpulver
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 2 msk kokospulver
  • 2 msk mandelpulver
  • 50 g pistagenötter, grovhackade
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält smöret och bryn vitlök, ingefära och gul lök tills ljusbrunt.
  2. Tillsätt pumpan och papayan samt hälften av vattnet, 1/4 dl.
  3. Sjud i cirka 6-8 min.
  4. Tillsätt de färska tomaterna, tomatpuré, auberginen och de övriga kryddor.
  5. Koka upp och sjud ytterligare i 5-8 min på medelhög värme.
  6. Tillsätt yoghurt, vispgrädde, mandelpulver, kokospulver och blanda samman allt och sjud i 3-5 min.
  7. Toppa med pistagenötterna och färsk koriander innan servering tillsammans med Basmatiris och Naanbröd.
  8. Toppa med pistagenötterna och färsk koriander innan servering tillsammans med basmatiris och naanbröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept