Karibisk ananas

Karibisk ananas
Foto: TV4

Ananas med mörk rom och kokos blir en underbar efterrätt med smak av Karibien. Du lagar den praktiskt till många i ugnens långpanna.

2 juni 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 2 väl mogna ananaser
  • 1 dl socker
  • 2 msk smör
  • 2 msk mörk rom
  • 1 vaniljstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 msk kokosflingor
  • vaniljglass av god kvalitet

Gör så här

  1. Skär ananaserna i fyra "båtar" vardera. Skär bort roten i mitten. Skåra varje "båt" i skivor.
  2. Smält sockret i en stekpanna tillsammans med smöret. Häll i apelsinjuicen. Om sockret stelnar är det bara att koka en stund tills sockret löst sig igen. Skåra vaniljstången och lägg i den och stjärnanisen. Låt småputtra i 5 minuter. Tillsätt rommen. Hit kan rätten förberedas.
  3. Sätt ugnen på 250°. Lägg ananasbåtarna i ugnens långpanna. Häll över lagen. Strö över kokosflingorna. Ställ in i ugnen och baka i 10 minuter.
  4. Lägg upp ananasen i dessertskålar, skeda över spadet och toppa med vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept