Kardemummakaka

Kardemummakaka
Foto: TV4

Kardemumma är en härlig kakkrydda. Bästa smaken ger hela stötta kardemumma kärnor. Färdigmald smakar inte mycket.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 125 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2,5 dl gräddfil
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Smöra och bröa en stor kakform.
  2. Rör smör och socker vitt.
  3. Tillsätt äggen ett i sänder.
  4. Blanda de torra ingredienserna, rör ned varvat med gräddfil.
  5. Slå smeten i formen, grädda strax under mitten en dryg timme.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept