Karamelliserad råmjölkspudding med rabarberkompott

1 h 30 m
6
Karamelliserad råmjölkspudding med rabarberkompott
Foto: TV4

Krämig kardemummapudding på råmjölk, med bränt socker och rabarberkompott.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

4 oktober 2016
1 h 30 m
6

Du behöver

Råmjölkspudding

  • 5 äggulor
  • 1,2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 dl råmjölk
  • 1 tsk kardemumma
  • råsocker, till topping

Rabarberkompott

  • 150 g färsk rabarber
  • 0,5 dl socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 95 grader.
  2. Vispa ihop äggulor och socker.
  3. Värm upp mjölk, grädde, råmjölk och kardemumma. Vispa ihop gräddblandningen med äggulan och sockret till en slät blandning.
  4. Slå upp i sex ugnssäkra portionsformar och baka dem i ugn på vattenfyllt bläck i ca 60 minuter eller tills puddingen stannar.
  5. Koka under tiden små oskalade röda rabarber tillsammans med lite strösocker.
  6. Tag ut formarna ur ugnen, strö över råsocker och bränn av med en gasolbrännare. Servera tillsammans med rabarberkompotten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept