Karamelliserad banan flamberad i rom

Karamelliserad banan flamberad i rom
Foto: TV4

Karamelliserad banan flamberad i rom

Av: Ulf - Falkenberg

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

20 m

Flamberad och karamelliserad banan som serveras med vaniljglass.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör
  • 5 msk strösocker
  • 2 msk rom
  • 2 bananer (ej för mogna)
  • 4 snygga vaniljglass
  • 4 blad färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt sockret. Låt detta karamelliseras.
  2. Dela bananerna i halvor. Lägg i dem i stekpannan och låt steka i karamelliseringen utan att de blir genomvarma.
  3. Tag av från spisen, tillsätt rommen. Tänd på och flambera.
  4. Lägg upp bananerna, skeda upp lite av sockret och häll över bananerna. Servera med vaniljglass och citronmeliss.