Karamelliserad banan flamberad i rom

20 m
4
Karamelliserad banan flamberad i rom
Foto: TV4

Flamberad och karamelliserad banan som serveras med vaniljglass.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 september 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 150 g smör
  • 5 msk socker
  • 2 msk rom
  • 2 bananer (ej för mogna)
  • 4 snygga vaniljglass
  • 4 blad citronmeliss

Gör så här

  1. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt sockret. Låt detta karamelliseras.
  2. Dela bananerna i halvor. Lägg i dem i stekpannan och låt steka i karamelliseringen utan att de blir genomvarma.
  3. Tag av från spisen, tillsätt rommen. Tänd på och flambera.
  4. Lägg upp bananerna, skeda upp lite av sockret och häll över bananerna. Servera med vaniljglass och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept