Karamelläpplen med Amalou och citrongrädde

Från Nyhetsmorgon

Markiz Talhaouis karamelläpplen med Amalou (marockansk mandelmassa) och citrongrädde.

16 juli 2015
Visa mer

Du behöver

  • 0,5 l vatten
  • 0,5 kg strösocker
  • 4 st stora syrliga äpplen (hårda)

Fyllning

  • 1,5 dl mandlar, skållade och skalade
  • 1 dl valnötsolja alt arganolja
  • 0,5 dl honung
  • Salt

Citrongrädde

  • 2 dl grädde
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • Citronskal från en citron
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk socker
  • Mynta för dekoration

Gör så här

  1. Karamelläpplen Blanda vatten och socker i en storkastrull. Låt koka upp. Skala och kärna ur äpplena. Koka äpplena i sockerlagen i 2 minuter under lock tills äpplena är mjuka. Ta ur äpplena ur lagen och låt dem svalna.
  2. Fyllning Hetta upp olja i en stekpanna och bryn mandlarna. Låt dem rinna av på hushållspapper och kör dem i en mixer tillsammans med valnötsolja och saltet tills det blir en jämn och krämig pasta. Tillsätt honungen och kör snabbt i mixern tills det är väl blandat.
  3. Citrongrädde Vispa grädden hårt och tillsätt sedan turkisk yoghurt. Blanda ner citronskal, saften och tillsätt socker. Låt vila i kylen minst 30 minuter.
  4. Fyll äpplena med fyllningen, klicka citrongrädde på toppen och dekorera med finhackad mynta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept