Geng Sapparot Moo

Geng Sapparot Moo
Foto: TV4

Geng Sapparot Moo

Av: Kanya Mcleod

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 min

Spännande röd curry med fläskkött, ananas och kokosmjölk med smak av Thailand.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Vitt vin, Sankt Anna 2008 Riesling Pealz, Tyskland eller öl.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fläskkött
  • 500 g krossad ananas
  • 2 msk röd curry
  • 1 röd paprika (stark) (eller röd peppar)
  • 1 l kokosmjölk
  • 5-7 limeblad
  • 1-2 tsk fisksås
  • 1 krm strösocker
  • ris

Gör så här

  1. Skär fläskköttet i små bitar.
  2. Skölj paprikan eller peppar och skär den i långa bitar.
  3. Skölj limebladen, rulla dem och skär dem mycket fint.
  4. Lägg i paprika/peppar och limeblad i en skål.
  5. Värm upp kokosmjölken i en kastrull.
  6. Ta av kastrullen från värmen och blanda ca 2 dl kokosmjölk med curry.
  7. Rör ihop det tills det har blandats.
  8. Bryn fläskköttet med curryn, häll i lite kokosmjölk under tiden, lite i taget tills köttet är genomkokt.
  9. Tillsätt ananas och resten av kokosmjölken, koka upp.
  10. Tillsätt fisksås och socker, rör ihop det.
  11. Stäng av värmen och tillsätt paprika/peppar och limeblad. Rör ihop.
  12. Servera med ris.