Kantarelltoast med stenbitsrom och rödlöksmarmelad

40 m
4
Kantarelltoast med stenbitsrom och rödlöksmarmelad
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Rödlöksmarmelad

  • 2 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 0,5 äpple
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 0,5 krm salt

Kantarelltoast

  • 250 g kantareller
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 4 msk stenbitsrom
  • 4 skivor surdegsbröd
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rödlöksmarmelad
    Skala och skiva löken tunt och fräs i olja i en kastrull. Riv äpplet. Tillsätt äpple och resten av ingredienserna. Koka tills löken är mjuk, ca 10 minuter.
  2. Kantarelltoast
    Stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor i en stekpanna med smör.
  3. Hacka svampen. Stek med smör i en kastrull på medelvärme, ca 5 minuter. Salta och fördela den på brödskivorna. Toppa med stenbitsrom, rödlöksmarmeladen och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept