Kantarelltoast med örter och sherry

Kantarelltoast med örter och sherry
Foto: TV4

Kantarelltoast med örter och sherry

Av: Anders - Järvsö

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

25 m

En klassisk kantarelltoast till förrätt sitter aldrig fel. I det här receptet är kantarellerna smaksatta med timjan, persilja, rosmarin, sherry och citron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 tsk timjan, hackad
  • 1 tsk persilja, hackad
  • 1 tsk rosmarin, hackad
  • 4 brödskivor
  • 1 msk sherry
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna. Stek först svampen utan smör och när all vätska ångat bort läggs smöret i.
  2. Finhacka samtidigt kryddorna och rosta brödskivorna. Stek kantarellerna i ca 4-5 minuter. Tillsätt de hackade kryddorna, sherry och juice från citron. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp kantarellerna på brödet och servera.