Kantarellsoppa med smörstekt trattkantarell och "knäcketoast on the rock"

Kantarellsoppa med smörstekt trattkantarell och "knäcketoast on the rock"
Foto: TV4

Kantarellsoppa med smörstekt trattkantarell och "knäcketoast on the rock"

Av: Johan - Mora

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 m

Gräddig kantarellsoppa som serveras med löjromstoppat knäckebröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kantarellsoppa

  • 2 dl kantareller, hackade
  • smör, att steka i
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 dl grädde
  • 2 msk svampbuljong
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • messmör
  • trattkantareller, smörstekta

Knäcketoast on the Rock

  • 4 små runda knäckebröd (lite större än en 5-krona)
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g löjrom
  • 0,5 rödlök

Gör så här

Soppa

  1. Hacka kantarellerna och fräs i smör tills vätskan sugits upp. Hacka löken och fräs tillsammans med kantarellerna.
  2. Slå över vinet och för sedan över blandningen till en kastrull. Häll på 5 dl grädde och 2 msk buljong Tillsätt salt, peppar och lite messmör och smaka av. Toppa soppan med några smörstekta trattkantareller.

Knäckebröd on the rock

  1. Finhacka rödlöken. Lägg upp en klick crème fraiche på de runda knäckebröden, och sedan en klick av löjrommen och rödlöken. Servera på en sten – on the rock!