Kantarellsoppa med smörstekt trattkantarell och "knäcketoast on the rock"

30 m
4
Kantarellsoppa med smörstekt trattkantarell och "knäcketoast on the rock"
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Kantarellsoppa

  • 2 dl kantareller, hackade
  • smör, att steka i
  • 1 liten gul lök
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 5 dl grädde
  • 2 msk svampbuljong
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • messmör
  • trattkantareller, smörstekta

Knäcketoast on the Rock

  • 4 små runda knäckebröd (lite större än en 5-krona)
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g löjrom
  • 0,5 liten röd lök

Gör så här

  1. Soppa
    Hacka kantarellerna och fräs i smör tills vätskan sugits upp. Hacka löken och fräs tillsammans med kantarellerna.
  2. Slå över vinet och för sedan över blandningen till en kastrull. Häll på 5 dl grädde och 2 msk buljong Tillsätt salt, peppar och lite messmör och smaka av. Toppa soppan med några smörstekta trattkantareller.
  3. Knäckebröd on the rock
    Finhacka rödlöken. Lägg upp en klick crème fraiche på de runda knäckebröden, och sedan en klick av löjrommen och rödlöken. Servera på en sten – on the rock!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept