Kantarellsallad med poppad quinoa

6 personer
6 personer

Du behöver

  • 1 schalottenlök, hackad
  • 600 g kantareller eller annan god matsvamp
  • 2 msk vit quinoa
  • lite matolja
  • ca 2 dl finhackad bladpersilja (50 g)
  • 1 dl god olivolja
  • 1 st citron, pressad saft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att skölja quinoan väl.
  2. Koka den sedan i saltat vatten i 5 minuter, häll av och låt den torka på en handduk eller hushållspapper.
  3. Salta och peppra svampen,rosta dem på en plåt i ugnen i 200 grader i 10-15 min, rör om var 5:e minut så de blir jämt rostade.
  4. Under tiden: låt löken mjukna i 0.5 dl olivolja och saft av citron.
  5. Poppa den förkokta quinoan i lite matolja på hög värme under konstant omrörning. Den ska sprätta lite och låta som när man poppar popcorn!
  6. Blanda alla ingredienser och lägg upp på ett fat eller skål.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept