Kantarelldumplings med misosoppa

50 m
4
Från Nyhetsmorgon

Dumplings fyllda med färskost, kantareller och parmesan och en RIKTIG misosoppa!

Tips! Det finns att köpa färdig wontondeg i välsorterade eller asiatiska livsmedelsbutiker.

Dryck: Coppersmith (nr 1541) 27,90 kr, flaska 330 ml
Belgiskt bondgådsöl, Fruktig, något syrlig smak med inslag av halm, aprikos, ljust bröd och citrusskal. Serveras vid 8-10°C.

Cidre Biologique Nr 1803, 49 kr, flaska 750 ml
Brut, tillverkad i Frankrike. Torr, fruktig, nyanserad smak med inslag av mogna äpplen, örter, citrusskal och mandel. Serveras vid 8-10°C.

Fino Inocente Nr 8202, Spanien, 69:-, Flaska , 375 ml
Torr sherry. Nyanserad smak med inslag av vinteräpplen, mandel, citrusskal och jäst. Serveras vid cirka 10°C som aperitif eller till tapas.

5 augusti 2016
Visa mer
50 m
4

Du behöver

Dumplingdeg

  • 1 dl mjöl
  • 0,5 dl vatten
  • 1 äggvita
  • salt

Fyllning

  • 300 g kantareller
  • 2 färska knipplökar
  • olja, till stekning
  • 1 msk smör
  • 2 msk färskost
  • 4 msk parmesan, riven
  • 1 tsk risvinäger
  • salt och peppar

Misosoppa

  • 1 l vatten
  • 10 cm konbu (torkade alger)
  • 5 shiitakesvampar, torkade
  • 1 dl bonitoflakes (torkad rökt tonfisk)
  • 2 msk misopasta
  • 1 msk soja

Garnering

  • 1 knippe gräslök, hackad
  • 1 nashipäron, i tärningar
  • 4 msk sojabönor

Gör så här

  1. Nyp ihop ingredienserna till dumplingdegen. Kavla ut, på mjölat bord, mycket tunt och skär ut små rundlar på ca 5 cm i diameter. Eller köp färdiga wontonplattor i butik.
  2. Riv ner kantareller i bitar och hacka löken. Stek svampen i varm panna med lite olja och tillsätt smöret efter ca 1 minut. Stek tills fin färg.
  3. Tillsätt löken i pannan med svampen dra åt sidan och kyl ner.
  4. Tillsätt färskost i pannan med svampen. Strö över parmesan, risvinäger, salt och peppar. Rör om och smaka av.
  5. Värm vattnet till soppan tillsammans med konbu och den torkade shiitaken till ca 80 grader. Tillsätt bonitoflakes och låt dra i ca 20 minuter för att sedan sila. Smaka upp buljongen med misopasta och lite soja. Fyll degrundlarna med kantarellfyllningen, tryck ihop som ett litet dumplingknyte och limma ihop kanterna med vatten.
  6. Sjud dumplingsen i ca 3 minuter. Låt rinna av och servera med misosoppan. Garnera med hackad gräslök, nashipäron och sojabönor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept