Kaningryta med kokosnöt

Kaningryta med kokosnöt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kaningryta med kokosnöt

7 ingredienser

Grytan med recept från Venezuela får en spännande smak av kokos. Den här grytan kan du även laga av kycklingdelar. Servera bröd och kokt potatis till.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg kanin med ben
  • 5 dl kokosmjölk
  • 1 dl riven kokos
  • 3 tomater
  • 1,25 dl gul lök, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skålla, skala och hacka tomaterna. Skala och hacka löken fint. Kör tomaterna och löken till puré i mixer. Rör ner det i kokosmjölken tillsammans med kokosflingorna.
  2. Koka upp, krydda med salt och peppar och låt sjuda 15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt kaninbitarna och lägg på ett lock. Koka på svag värme i ca 1 timme eller tills köttet är mört.
  3. Ös köttet några gånger under kokningen. Servera grytan till bröd eller potatis.