Kanelstekta bananer med kolasås

Kanelstekta bananer med kolasås
Foto: TV4

Kombinationen bananer, kanel och kola är fest – barn älskar den och vuxna är barnsligt förtjusta. Använder du mogna bananer och generöst med kanel kan du lugnt dubblera satsen och ändå få tomma fat.

15 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bananer
  • 2 msk pressad citron
  • 4 msk kanel
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde

Sås:

  • 5 dl kaffegrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 100 g sirap
  • 20 g smör
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Blanda 20 g smör, kaffegrädde, strösocker och sirap till såsen. Hetta upp blandningen i en tjockbottnad gryta och koka sakta till simmig konsistens i 15–20 minuter. Sätt ugnen på 250°.
  2. Låt såsen kallna. Vispa 2 dl vispgrädde och blanda den i såsen tillsammans med vaniljsockret. Skala bananerna, lägg dem i en smord ugnssäker form och droppa över citronsaft. Strö över kanel och klicka över 1 msk smör.
  3. Stek bananerna i ugnen i ca 10 minuter. Ös ett par gånger under tiden. Vispa 1 dl vispgrädde och servera de varma bananerna med den kalla kolasåsen och lite kall vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept