Kanellängd med citronglasyr

1,5 h
1 längd
Kanellängd med citronglasyr
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
1,5 h
1 längd

Du behöver

Vetedeg

  • 50 g jäst, för söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma, stött
  • 15 dl vetemjöl

Fyllning

  • 150 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 msk kanel

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk vit sirap
  • 1-2 msk citronskal, rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader, häll den sedan över jästen och rör om.
  3. Stöt kardemumman. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl (spara 0,5 dl till utbakning).
  4. Arbeta degen smidig och låt jäsa under en bakduk i ca 20 minuter.
  5. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen till en slät kräm.
  6. Blanda ihop glasyren.
  7. Kavla ut degen till en rund kaka och bred på fyllningen, rulla ihop till en rulle. Klipp jack i rullen och lägg en flik till vänster, nästa till höger osv. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  8. Pensla längden med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
  9. Låt svalna och spritsa på citronglasyren.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept