Kanelkryddad äppelpannkaka

Kanelkryddad äppelpannkaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kanelkryddad äppelpannkaka

7 ingredienser

Pröva äpplen i ugnspannkakan. Tänk på att stekpannans skaft måste tåla ugnsvärmen. Glöm inte grytlapp då du ställer fram stekpannan på bordet. Det är lätt gjort.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 25 g margarin
  • 2 äpplen, i små klyftor
  • malen kanel
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop hälften av mjölken och mjölet. Vispa i ägg, salt och resterande mjölk.
  2. Smält margarinet i en stor stekpanna och slå i smeten. Fördela äppelklyftorna och pudra över med kanel.
  3. Grädda klar mitt i ugnen 30-40 min.