Snabba kardemummabullar

Snabba kardemummabullar
Foto: Åsa Dahlgren

Du behöver

  • 1,5 dl råsocker
  • 125 g margarin eller smör
  • 2 tsk kardemumma
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 1 st ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda råsocker och margarin eller smör smidigt i en bunke.
  3. Blanda kardemumma, bakpulver och vetemjöl i en djup tallrik.
  4. Blanda ner i bunken.
  5. Rör ner ägg och gräddfil.
  6. Rör så att allt blir precis blandat.
  7. Klicka i smeten i pappersformar.
  8. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  9. Grädda bullarna i 10–12 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept