Nutella- och jordgubbsbullar

Nutella- och jordgubbsbullar
Foto: Åsa Dahlgren
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Nutella- och jordgubbsbullar

11 ingredienser

Vem kan motstå dessa små ljuvligheter? Nutella och jordgubbssylt är fantastiskt gott tillsammans! /Kristina Eriksson - Receptet kommer från boken Kanelbullar och annat nybakat.

Receptet ger ca 20 bullar.

Ingredienser

portioner stycken
  • 50 g jäst för söta degar
  • 100 g margarin (eller smör)
  • 3 dl mjölk
  • 0,75 dl ljus sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • ca 10-11 dl vetemjöl

Fyllning

  • nutella
  • jordgubbssylt
  • 1 ägg, till pensling

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält margarin eller smör i en kastrull.
  3. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.
  4. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig.
  5. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, ägg och det mesta av vetemjölet.
  6. Arbeta ihop till en kladdfri deg.
  7. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  8. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något.
  9. Dela degen i 20 delar och rulla varje till en slät bulle.
  10. Lägg bullarna i formar eller allra helst i en muffinsplåt (bullarna blir höga och fina i en muffinsplåt ).
  11. Gör en grop i varje bulle och lägg i ca 0.5 tesked Nutella och 0.5 tesked jordgubbssylt.
  12. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
  13. Sätt ugnen på 225 grader.
  14. Pensla med uppvispat ägg.
  15. Grädda bullarna i ca 8 minuter.
  16. Sikta över florsocker när de kallnat.