Hjärtebullar

Hjärtformad mat till alla hjärtans dag
Foto: Åsa Dahlgren
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Hjärtebullar

10 ingredienser

Perfekta mellanmålsbullar som är alldeles lagom nyttiga! Strö lite vackra dekorationspärlor ovanpå hjärtana och barnen kommer att älska dem. /Kristina Eriksson - Receptet kommer från boken Kanelbullar och annat nybakat.

Receptet ger ca 20 hjärtan.

Läs mer om Kanelbullar och annat nybakat

Ingredienser

  • 25 g margarin (eller smör)
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl cottage cheese
  • ca 8 dl vetemjöl

Fyllning

  • 1 banan
  • 1 ägg, till pensling
  • Dekorationspärlor

Gör så här

  1. Smält margarin eller smör i en kastrull.
  2. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.
  3. Smula jästen i en bunke.
  4. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att den löser sig.
  5. Tillsätt resten av degvätskan, salt, socker, keso och vetemjöl.
  6. Arbeta ihop till en kladdfri deg.
  7. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  8. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den så att den är 3–4 mm tjock.
  9. Ta ut hjärtan med hjälp av ett pepparkaksmått.
  10. Lägg en liten bit banan mitt på hjärtat.
  11. Pensla runt om med uppvispat ägg och täck med ett hjärta.
  12. Tryck ihop hjärtana något med handen.
  13. Låt bullarna jäsa ca 20 minuter.
  14. Sätt ugnen på 225 grader.
  15. Pensla med ägg (även på kanterna) och strö på dekorationspärlor.
  16. Grädda bullarna i 7–8 minuter.