Kanelbullar med valnötter och Baileys

1,5 h
40 bullar
Kanelbullar med valnötter och Baileys
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
1,5 h
40 bullar

Du behöver

Vetedeg

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst, för söta degar
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 800 g vetemjöl (ca 1,4 liter)

Fyllning

  • 150 g smör
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 msk kanel
  • 50 g valnötter, hackade
  • en skvätt Baileys

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt matfettet i bitar, socker och salt.
  3. Mät upp och tillsätt mjölet, men spar ca 0,5 dl till utbakningen.
  4. Arbeta degen tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
  5. Hacka valnötterna till mindre bitar. Blanda ihop alla de övriga ingredienserna till fyllningen till en smet.
  6. Dela degen i fyra delar och kavla ut till avlånga kakor. Bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle.
  7. Dela varje rulle i tio delar och lägg i pappersformar på en plåt. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på de hackade valnötterna.
  8. Grädda mitt i ugnen i 6-9 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept