Sätt ugnen på 225 grader. Värm mjölken till 37 grader.
Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smöret i bitar, socker och salt. Mät upp mjölet. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i ca 30 minuter.
Smält smöret och blanda ihop alla ingredienser till kanelfyllningen.
Blanda pärlsocker och karamellfärg i en plastpåse och blanda om. Låt torka.
Dela degen fyra delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
Bred ut ett tunt lager av kanelfyllningen på kakan och rulla ihop till en rulle. Skär rullen i 10 delar och lägg ner i pappersformar. Låt jäsa i 40 minuter.
Pensla bullarna med ett ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna på ett galler under en bakduk