Kanelbullar med mandelremons

Från Nyhetsmorgon

Stjärnkonditor Magnus Johanssons saftiga kanelbullar med mandelmassa. 

Tips! På samma deg kan du göra släta bullar. Använda samma deg som i receptet, kavla ut 5 mm tjock, stick sedan ut rundlar men ett hål i mitten och låt jäsa på bakplåtspapper.
Bakas sedan gyllenbruna och låt svalna, penslas med smält smör och doppas sedan i kanelsocker.

4 oktober 2016
Visa mer
5 h

Du behöver

Kanelbullar

  • 500 g mjölk
  • 1 kg vetemjöl
  • 40 g ekologisk jäst
  • 150 g råsocker
  • 60 g ägg
  • 10 g salt
  • 200 g smör

Mandelremons

  • 250 g mandelmassa
  • 200 g smör
  • 20 g malen kanel
  • ägg, lätt uppvispat till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Deg
    Till vetedegen så blanda mjölk, 500 g vetemjöl, jäst, socker och ägg till en fördeg. Låt stå i ca 45 minuter.
  2. Tillsätt därefter återstående mängd mjöl och salt och blanda till en styv deg och montera sedan ned smöret klickvis i degen under bearbetning. Om du blandar för hand, tar det ca 30 minuter, med maskin ca 15 minuter. Degtemperaturen ska vara cirka 22 grader.
  3. Låt jäsa under bakduk i cirka 60 minuter.
  4. Remons
    Riv mandelmassa och lös sedan upp med smöret som klickas i pö om pö. Blandas sedan väl med kanelen.
  5. Utbakning
    Kavla ut degen ca 5 mm tjock. Stryk på mandelmassa/smör samt kanel (rikligt).
  6. Vik samman och sporra upp degen i smala längder och rulla ihop till knutar. Låt jäsa ca 2 timmar.
  7. Sätt ugnen på 210 grader.
  8. Pensla bullarna med uppvispade ägg och lägg på pärlsocker. Baka i ca 10-12 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept