Godaste kanelbullarna

Kanelbullar
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Godaste kanelbullarna

11 ingredienser

Kanelbullar, kanelsnäckor, kanelsnurror - kärt barn har många namn. Här toppade på klassiskt vis med pärlsocker.

Ingredienser

portioner40 - 50 stycken

Deg

  • 150 g smör, smält
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 15-16 dl vetemjöl

Fyllning

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel

Till dekoration

  • 1 ägg, till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

Deg

  1. Blanda smör och mjölk.
  2. Värm till fingervarmt och rör ut jästen.
  3. Tillsätt socker och salt och arbeta in mjöl till en smidig deg. Knåda den noga.
  4. Täck och jäs cirka 30 minuter.
  5. Arbeta degen på lätt mjölat underlag.
  6. Dela degen i två delar.
  7. Kavla en del till en avlång platta.

Fyllning

  1. Hyvla smöret och lägg över plattan.
  2. Strö på lite socker och kanel och rulla ihop.
  3. Skär rullen i bitar och ställ dem i bullformar. Gör likadant med resten av degen.
  4. Täck med duk och låt jäsa 30 minuter.
  5. Värm ugnen till 250 grader.
  6. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
  7. Grädda i 8-10 minuter.
  8. Låt svalna på galler under duk.