Kanelbakade äppelklyftor med vaniljglass och mynta

Kanelbakade äppelklyftor med vaniljglass och mynta
Foto: TV4

Kanelbakade äppelklyftor med vaniljglass och mynta

Av: Calle - Marstrand

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 m

Den här efterrätten går hem hos alla! Varma, kaneldoftande äppelklyftor tillsammans med hemgjord vaniljglass.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Vaniljglass:

  • 3,5 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 70 g strösocker
  • 1 vaniljstång, fröna

Kanelbakade äpplen:

  • 4 äpplen
  • 5 msk strösocker
  • 5 msk malen kanel
  • 50 g smör

Garnering:

  • mynta

Gör så här

Vaniljglass

  1. Vispa grädden tills den blir luftig.
  2. Vispa ihop äggulorna, sockret och vaniljfröna till en luftig smet i en separat skål.
  3. Häll försiktigt över grädden i äggblandningen och vispa under tiden. Häll sedan över glassmeten i glassmaskinen.

Kanelbakade äppelklyftor

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor och lägg sedan dessa i en smörad ugnssäker form.
  3. Strö över socker och kanel och lägg på ett par skivor smör över klyftorna.
  4. Ugnsbaka i ca 15-20 minuter eller till dess att äpplena blivit mjuka. Servera sedan med vaniljglass och dekorera med mynta.