Kanelbakade äppelklyftor med vaniljglass och mynta

30 m
4
Kanelbakade äppelklyftor med vaniljglass och mynta
Foto: TV4

Den här efterrätten går hem hos alla! Varma, kaneldoftande äppelklyftor tillsammans med hemgjord vaniljglass.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

10 maj 2016
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Vaniljglass:

  • 3,5 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 70 g socker
  • 1 vaniljstång, fröna

Kanelbakade äpplen:

  • 4 äpplen
  • 5 msk strösocker
  • 5 msk kanel
  • 50 g smör

Garnering:

  • Mynta

Gör så här

  1. Vaniljglass
    Vispa grädden tills den blir luftig.
  2. Vispa ihop äggulorna, sockret och vaniljfröna till en luftig smet i en separat skål.
  3. Häll försiktigt över grädden i äggblandningen och vispa under tiden. Häll sedan över glassmeten i glassmaskinen.
  4. Kanelbakade äppelklyftor
    Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor och lägg sedan dessa i en smörad ugnssäker form.
  6. Strö över socker och kanel och lägg på ett par skivor smör över klyftorna.
  7. Ugnsbaka i ca 15-20 minuter eller till dess att äpplena blivit mjuka. Servera sedan med vaniljglass och dekorera med mynta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept