Kams med messmörsås

Kams med messmörsås
Foto: TV4

Kams består av mjöl och riven potatis och kokas ungefär som kroppkakor. Prova den här moderna varianten, även om du inte gillar messmör på mackan. Servera med knaprigt rimmat fläsk och bjud svagdricka till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g rimmat stekfläsk i skivor
  • 150 g messmör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 10 råa potatisar
  • 3,5 dl kornmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk salt

Till servering:

  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Riv potatisen. Blanda den med mjölet till en fast smet. Koka upp 2 liter vatten och 1 msk salt i en 5-literskastrull. Forma smeten till bollar och lägg ner dem i vattnet, några i taget. Smeten ska räcka till 12 bollar. Koka kamsen i 55 minuter.
  2. Värm en stekpanna och stek det rimmade fläsket knaprigt. Låt skivorna rinna av på hushållspapper. Spar fläskflottet i pannan.
  3. Lägg i messmöret i fläskflottet i stekpannan och blanda noga. Rör ner grädde och mjölk och låt koka upp. Låt puttra 1 minut och häll upp i såskanna. Servera kams, fläsk och sås med rårörda lingon.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept