Kammussla med palsternackspuré, brynt smör och salladslök

30 m + 60 m
4
Kammussla med palsternackspuré, brynt smör och salladslök
Foto: TV4
30 m + 60 m
4

Du behöver

  • 1 liter vatten
  • 0,5 dl vita tapiokapärlor
  • 2 dl syrlig kriek, förslagsvis Boon (suröl)
  • 4-6 palsternackor, grovt slantade
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 150 g smör
  • 12 kammusslor
  • 1-2 msk japansk soja
  • 1 knippe salladslök, julienne
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm peppar

Gör så här

  1. Koka upp 1 liter vatten. Lägg i en deciliter tapiokapärlor. Låt sjuda tills tapioka-pärlorna är helt genomskinliga. Det bör ta lite mer än tjugo minuter för små pärlor, längre för större.
  2. Lägg pärlorna i en kastrull fylld med kallt vatten, för att skölja bort överflödig stärkelse och avbryta kokningen. Sila bort vattnet. Häll på 1-2 dl kriek och låt pärlorna dra i minst en timme. – Fyll på med vätska emellanåt, så de inte torkar.
  3. Koka palsternackan i välsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och häll i 1,5 dl grädde och 50 g smör. Kör med stavmixer tills du har en slät och fin puré. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ta bort den vita muskeln på sidan av varje mussla. Salta och peppra och stek dem hastigt i smör på varje sida i stekpanna. De ska inte vara helt genomstekta.
  5. Bryn 100 g smör i stekpannan och blanda i 1-2 msk soja beroende på smak.
  6. Lägg snyggt upp palsternackspurén med pilgrimsmusslor ovanpå och toppa med smör, tapiokapärlor och fint skuren salladslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept