Kalvsylta

Kalvsylta
Foto: TV4

Använd kött från bringa, hals eller lägg.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 kg Kalvkött med ben
  • 1 msk salt
  • 6 vitpepparkorn
  • 6 kryddpepparkorn
  • 1-2 lagerblad
  • 1 morot, skivad
  • 1 bit purjolök, skivad

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta och slå på vatten så att det täcker. Tillsätt salt, koka upp och skumma väl.
  2. Tillsätt resterande kryddor och grönsaker. Koka upp köttet och koka på svag värme under lock tills köttet släpper benen, tiden beror på köttets tjocklek.
  3. Lossa köttet från benen och lägg det i en skål och låt det kallna, gärna under press.
  4. Sila buljongen och låt den koka ihop lite. Skär köttet i fina tärningar och låt det få ett uppkok i buljongen. Det bör vara ungefär lika mycket buljong som kött.
  5. Smaka av med salt och peppar och häll upp blandningen i en vattensköljd form. Ställ syltan kallt att stelna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept