Kalvstek med dillsås

Kalvstek med dillsås
Foto: TV4

Det här är gammaldags svensk husmanskost på nytt sätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g kalvstek
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 morötter
  • 2 vårlökar

Dillsås:

  • 3 dl kalvfond
  • 2 dl grädde
  • 20 g dillvippor (en knippa)
  • 4 msk socker
  • 2 msk Ättiksprit
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk smör

Till servering:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Gnid in kalvsteken med salt och peppar. Placera den på ett galler i en långpanna och stick in en köttermometer i köttet. Stek i ugnen till en innertemperatur på 72° för lätt rosa kött eller 77° för genomstekt. Det tar ca 50 minuter. Låt köttet vila i folie innan det skärs i skivor.
  2. Skala morötterna och skär dem i tunna slantar. Ansa vårlökarna och skär dem i mindre bitar. Förväll morötter och vårlök i lättsaltat vatten. Fräs lätt strax före servering.
  3. Hacka dillen ytterst fint. Blanda ner den i fonden med grädde, socker, ättiksprit, salt och peppar. Koka upp strax före servering och klicka i smöret. Vispa såsen skummig. Lägg morötter och vårlök som en bädd på tallriken, placera skivor av kalvsteken ovanpå och ringla såsen runt om. Servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept