Kalvlever med champinjonsky

Kalvlever med champinjonsky
Foto: TV4

Har man lyckats komma över en ljus kalvlever är denna anrättning en snabb väg att uppnå ett elegant resultat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 ljus kalvlever
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 25 g smör
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g färska champinjoner
  • 0,5 dl finklippt persilja

Till såsen:

  • 1 msk vitt vin
  • 2 dl köttbuljong

Till servering:

  • kokt potatis
  • sallad

Gör så här

  1. Skala schalottenlökarna och hacka dem fint. Skiva champinjonerna. Skär levern i tunna skivor. Pudra dem med vetemjöl och krydda med salt och peppar. Stek skivorna lätt i smör i stekpanna med schalottenlöken och pressa över vitlöken. Det räcker att steka levern en knapp minut per sida. Ta upp köttet och varmhåll.
  2. Lägg ner den skivade svampen i pannan och låt fräsa någon minut. Häll på vin och tillsätt buljongen. Låt koka samman något och smaka av.
  3. Häll skyn över leverskivorna och servera på varma tallrikar med kokt potatis och en krispig grönsallad. Lite finklippt persilja över ser trevligt ut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept