Kalvlever med champinjonsky

Kalvlever med champinjonsky
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalvlever med champinjonsky

13 ingredienser

Har man lyckats komma över en ljus kalvlever är denna anrättning en snabb väg att uppnå ett elegant resultat.

Ingredienser

portioner
  • 600 ljus kalvlever
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 25 g smör
  • 4 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g champinjoner
  • 0,5 dl persilja, finklippt

Till såsen:

  • 1 msk vitt vin
  • 2 dl köttbuljong

Till servering:

  • potatis, kokt
  • sallad

Gör så här

  1. Skala schalottenlökarna och hacka dem fint. Skiva champinjonerna. Skär levern i tunna skivor. Pudra dem med vetemjöl och krydda med salt och peppar. Stek skivorna lätt i smör i stekpanna med schalottenlöken och pressa över vitlöken. Det räcker att steka levern en knapp minut per sida. Ta upp köttet och varmhåll.
  2. Lägg ner den skivade svampen i pannan och låt fräsa någon minut. Häll på vin och tillsätt buljongen. Låt koka samman något och smaka av.
  3. Häll skyn över leverskivorna och servera på varma tallrikar med kokt potatis och en krispig grönsallad. Lite finklippt persilja över ser trevligt ut.