Kalvlever i senapssås

Kalvlever i senapssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalvlever i senapssås

12 ingredienser

Kalvlevern kommer helt till sin rätt i den här mustiga såsen. Riset med krispiga paprikabitar är perfekt till.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor kalvlever, ca 600 g
  • salt
  • peppar
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 50 smör
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 2 tomater, skållade och hackade
  • 1 tsk timjan
  • 1-2 dl öl
  • persilja, hackad

Till servering:

  • kokt ris
  • paprika, hackad

Gör så här

  1. Börja med såsen: Fräs löken i smöret en kort stund. Rör ned senapen och låt småkoka 5 minuter. Tillsätt de hackade tomaterna, timjan och ölet lite i taget. Krydda och koka ihop.
  2. Krydda levern med salt och peppar och stek den klar i matfett i en panna.
  3. Strö över persilja och servera den nystekta levern med såsen och paprikaris till.