Kalvlever i senapssås

Kalvlever i senapssås
Foto: TV4

Kalvlevern kommer helt till sin rätt i den här mustiga såsen. Riset med krispiga paprikabitar är perfekt till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora fina skivor kalvlever, ca 600 g
  • salt och peppar
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 50 smör
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 2 stora tomater, skållade och hackade
  • 1 tsk timjan
  • 1-2 dl öl
  • hackad persilja

Till servering:

  • kokt ris
  • hackad paprika

Gör så här

  1. Börja med såsen: Fräs löken i smöret en kort stund. Rör ned senapen och låt småkoka 5 minuter. Tillsätt de hackade tomaterna, timjan och ölet lite i taget. Krydda och koka ihop.
  2. Krydda levern med salt och peppar och stek den klar i matfett i en panna.
  3. Strö över persilja och servera den nystekta levern med såsen och paprikaris till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept