Kalvkotlett Julienne

Kalvkotlett Julienne
Foto: TV4

”Julienne” är gammal köksfranska och betyder att man strimlar grönsakerna.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 kalvkotletter
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 morötter
  • 1 klyfta rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk dragon
  • 10 cm gurka, skivad
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk rapsolja att steka i

Gör så här

  1. Krydda kotletterna med salt och peppar och bryn dem i en teflonpanna med en aning rapsolja.
  2. Riv morötter och rotselleri grovt. Strimla purjon och hacka vitlöken. Lägg grönsakerna i botten av en låg gryta, salta och lägg kotletterna över. Strö på dragon, smula över buljongtärningen och slå på vattnet.
  3. Bräsera kotletterna sakta under lock tills grönsakerna är halvmjuka och köttet är klart, ca 10-15 minuter. Garnera med gurkskivor och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept