Kalvkotlett Julienne

Kalvkotlett Julienne
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalvkotlett Julienne

13 ingredienser

”Julienne” är gammal köksfranska och betyder att man strimlar grönsakerna.

Ingredienser

portioner
  • 2 kalvkotletter
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 morötter
  • 1 klyfta rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk dragon
  • 10 cm gurka, skivad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 tsk rapsolja, att steka i

Gör så här

  1. Krydda kotletterna med salt och peppar och bryn dem i en teflonpanna med en aning rapsolja.
  2. Riv morötter och rotselleri grovt. Strimla purjon och hacka vitlöken. Lägg grönsakerna i botten av en låg gryta, salta och lägg kotletterna över. Strö på dragon, smula över buljongtärningen och slå på vattnet.
  3. Bräsera kotletterna sakta under lock tills grönsakerna är halvmjuka och köttet är klart, ca 10-15 minuter. Garnera med gurkskivor och persilja.