Kalvjärpar

Kalvjärpar
Foto: TV4

Det kan vara svårt att få tag i kalvfärs, men du kan ersätta den med hälften nöt- och hälften fläskfärs.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kalvfärs
  • 0,5 gul lök
  • 1 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk épice riche (fyra kryddor)
  • 1 dl siktat ströbröd
  • smör till stekning

Sås:

  • 2 dl kalvbuljong
  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk dijon senap
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • smörstekta kantareller

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala löken och riv den fint. Blanda lök och ägg i färsen och tillsätt grädde, salt, peppar och épice riche.
  2. Forma färsen med matsked, rulla i ströbröd och bryn järparna i smör i het panna. Lägg över i en smord ugnssäker form. Baka i ugn i 15 minuter.
  3. Koka upp buljong, grädde, senap och tomatpuré. Låt koka ihop i 10 minuter. Servera järparna med såsen och smörstekta kantareller.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept