Från TV4

Kalvgryta med murklor

Kalvgryta med murklor
Foto: TV4
Från TV4

Riktigt god och lyxig kalvgryta!

VIKTIGT OM STENMURKLOR Svampen stenmurkla är mycket giftig och Livsmedelsverket avråder från att äta den även efter förvällning samt torkad form. I recept kan du ersätta stenmurklor med toppmurklor, som inte är giftiga utan kan tillagas och ätas utan att kokas av först.
Läs mer på Livsmedelsverket »
26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 1,2 kg benfritt kalvkött, strimlat
  • salt och peppar
  • 4 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk finhackad dill
  • 3 tsk vardera av körvel och dragon
  • 3 msk sherry el. madeira
  • 1-2 dl buljong från tärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk murklor, ca 200 g
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Bryn köttet i en stekpanna i matfett och krydda.
  2. Fräs margarin och mjöl i en gryta och späd med sherryn, buljongen och grädden. Tillsätt örtkryddorna och låt såsen koka 5 minuter.
  3. Vänd ned köttet och låt grytan småkoka under lock tills köttet känns klart.
  4. Bryn murklorna i lite smör och lägg överst i grytan. Kokt ris passar bra till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept