Kalvgryta

Kalvgryta
Foto: TV4

Kalvgryta från Ungern ska traditionsenligt serveras med galushka, klimp som värms i smält smör. Pasta eller ris är också gott till. Servera grytan med en klick syrad grädde eller crème fraiche.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg urbenad kalvlägg
  • 2 gula lökar
  • 100 g ister eller osaltat smör
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 grön paprika
  • 1 stor tomat
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär köttet i 2 cm stora kuber. Skala och hacka löken fint. Dela paprikan och ta bort kärnhuset.
  2. Hetta upp fettet i en stekgryta. Stek löken gyllenbrun. Tillsätt kött och paprikapulver. Häll på lite vatten. Lägg i paprikahalvorna samt den hela tomaten. Strö över saltet. Lägg på ett lock.
  3. Sjud köttet i 30 minuter timme under lock. Tillsätt lite vatten då och då så att det inte kokar torrt. Ta upp skalbitarna från den sönderkokta tomaten och paprikan innan rätten serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept