Kalvgryta

Kalvgryta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalvgryta

13 ingredienser

En gryta värmer gott när det är kyligt ute. Den här mustiga kalvgrytan passar bra att servera med kokt pasta

Ingredienser

portioner
  • 600 g kalvbog
  • 2 msk rapsolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 200 g rotselleri
  • 100 g färska spenatblad
  • 10 primörmorötter
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk salvia
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0,5 citron, saft
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 msk färsk basilika, hackad

Gör så här

  1. Tärna köttet i 2x2 cm tärningar. Skala och hacka rotselleri och vitlök. Fräs vitlök och selleri i olja några minuter. Krydda med salt och salvia. Ta upp röran.
  2. Bryn köttet i olja i omgångar. Lägg allt kött i grytan. Häll på vinet och svampspadet och koka under lock cirka 1 timme. Tillsätt grönsakerna efter halva tiden.
  3. Fräs svampen i olja och lägg i den mot slutet. Krydda med citronsaft och vinäger och låt koka några minuter. Strö över basilika före servering.