Kalvgryta

Kalvgryta
Foto: TV4

En gryta värmer gott när det är kyligt ute. Den här mustiga kalvgrytan passar bra att servera med kokt pasta

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kalvbog
  • 2 msk rapsolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 200 g rotselleri
  • 100 g färska spenatblad
  • 10 primörmorötter
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk salvia
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0,5 citron, saft
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 msk färsk basilika, hackad

Gör så här

  1. Tärna köttet i 2x2 cm tärningar. Skala och hacka rotselleri och vitlök. Fräs vitlök och selleri i olja några minuter. Krydda med salt och salvia. Ta upp röran.
  2. Bryn köttet i olja i omgångar. Lägg allt kött i grytan. Häll på vinet och svampspadet och koka under lock cirka 1 timme. Tillsätt grönsakerna efter halva tiden.
  3. Fräs svampen i olja och lägg i den mot slutet. Krydda med citronsaft och vinäger och låt koka några minuter. Strö över basilika före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept