Kalvfrikassé Normande

Kalvfrikassé Normande
Foto: TV4

Använd benfritt kött till den här grytan. Den som så önskar kan byta ut kalvköttet mot lamm. Servera grytan med kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kalvbringa eller -bog
  • 1 liter hönsbuljong
  • 0,5 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 lök
  • 1 palsternacka
  • 5 vitpepparkorn
  • 1,5 msk pressad citronsaft
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 äggula
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk torkad salvia
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Skala morötter, lök, palsternacka och skär bort det gröna från purjolöken. Tärna löken och rotsakerna i 2 cm stora bitar och skär purjon i mindre bitar.
  2. Lägg köttet i en stor kastrull och slå på buljongen. Koka köttet utan lock ett par minuter, ta upp det och sila av buljongen i en ny kastrull. Lägg i köttet och koka upp på nytt. Lägg i morötter, lök, purjolök och palsternacka, krydda med vitpeppar, salt, lagerblad och salvia. Koka upp och sjud på svag värme ca 1 timme. Ta upp kött, rotsaker och lagerbladen när köttet är klart, håll kött och grönsaker varma.
  3. Koka ihop buljongen till önskad styrka. Blanda samman äggula och kaffegrädde. Ta bort kastrullen från värmen och vispa i äggblandningen. Sjud på svag värme under vispning några minuter tills den tjocknat. Pressa i citron och krydda med salt och peppar, lägg i kött och grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept