Kalvfilé Oscar

Kalvfilé Oscar
Foto: TV4

Den här lyxrätten lagar du enkelt med hjälp av färdig bearnaisesås och klor från djupfryst hummer.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kavlfilé
  • salt och vitpeppar
  • vetemjöl
  • 8 sparrisstjälkar
  • 8 hummerklor
  • 4 skivor svart tryffel
  • 4 dl djupfryst bearnaisesås
  • 8 potatisar

Gör så här

  1. Börja med potatisen. Skala och tärna den. Stek den gyllene i stekpanna. Det tar ca 15 minuter. Håll potatisen varm till servering.
  2. Skär kalvfilén i 4 bitar, banka ut dem till ca 2 cm tjocklek. Salta och peppra köttet runt om och vänd i mjöl. Stek dem vackert bruna. Värm bearnaisesåsen enligt anvisningarna på paketet. Värm sparrisen.
  3. Lägg upp kalvfiléerna på varma tallrikar. Lägg först på två sparrisar på varje köttbit. Häll på 1/2 dl bearnaisesås per portion. Lägg på hummerklor och tryffel. Servera genast. Den stekta potatisen bjuder du från separat karott.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept