Kalvfärsrulader

Kalvfärsrulader
Foto: TV4

En skiva skinka förhöjer både smak och utseende på köttfärsen. Gratinera gärna med lagrad ost.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 400 g kalvfärs
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 2 äggulor
  • ca 150 g rökt skinka
  • ca 1 dl riven ost
  • 2 msk riven parmesan
  • 1 ask körsbärstomater
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225-250°. Blanda färsen med senapen. Låt ströbrödet svälla i vätskan 5 minuter. Blanda därefter ihop det med färs, kryddor och äggulor.
  2. Forma ovala färsbiffar och stek dem sakta på medelvärme till de är nästan klara.
  3. Linda en skiva skinka runt varje biff. Lägg dem på ett ugnsfat och strö på ost. Peta ner tomater runtom och strö parmesan över dessa. Gratinera tills osten har fått färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept