Kalvfärsfyllt kycklingbröst med risbollar

Kalvfärsfyllt kycklingbröst med risbollar
Foto: TV4

Det här är en riktig lyxmiddag, med den lite oväntade kombinationen av kyckling och kalv. Lägg därtill de friterade risbollarna och ni har ett givet samtalsämne under middagen. Du behöver bindgarn av bomull för att binda ihop filén.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 300 g kalvfärs
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk grädde (valfri fetthalt)
  • 1 tsk sambal oelek
  • smör till stekning

Risbollar:

  • 4 portioner ris
  • 1 äggula
  • 1 msk hackad paprika
  • salt och malen vitpeppar

Till panering:

  • 1 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • olja att fritera i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Blanda kalvfärsen med ägg, sambal oelek och persilja, krydda med salt och peppar. Torka kycklingfiléerna, skiva och platta till dem. Fyll filéerna med färsen och bind ihop med bindgarn, krydda med salt och peppar. Bryn dem runt om i smör och efterstek i ugn i ca 15 minuter.
  2. Risbollar: Koka riset enligt anvisning på paketet och låt det svalna. Blanda ner ägget i riset. Fräs paprikan och tillsätt den i riset, krydda med salt och peppar. Rulla risblandningen till små bollar som man först doppar i ägg, sedan i mjöl och avslutningsvis i ströbröd. Fritera dem sedan gyllene i olja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept