Kålrotspudding

En kålrotspudding passar bra på julbordet, den är lika god till skinkan som till annat fläskkött. Rätten är även ett bra alternativ för den som vill äta vegetariskt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 stora kålrötter
  • 5 dl vatten
  • 50 g färska ljusa brödsmulor
  • 1,75 dl varm mjölk
  • 25 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 0,75 tsk riven muskotnöt
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 msk lätt rostade brödsmulor
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Skala kålrötterna och skär dem i bitar. Koka dem i vattnet tills de är helt mjuka. Blanda de färska brödsmulorna med den varma mjölken i en skål, täck över det och låt det svälla.
  2. Sätt ugnen på 175°. Mosa kålrötterna ordentligt och blanda ner brödmjölken, smör, sirap, kryddor och ägg. Rör sist ner resterande kokvatten.
  3. Häll smeten i en smord ugnsform och strö över de rostade brödsmulorna. Klicka över smöret och grädda puddingen i drygt 1 timme eller tills den är gyllenbrun.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept