Kålrotsgratäng med tomat och basilika

Kålrotsgratäng med tomat och basilika
Foto: TV4

Kålrot behöver inte bara betyda rotmos. Med sin lite kryddiga smak blir den en välsmakande ingrediens i en vegetarisk gratäng med smak av Medelhavet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kålrot
  • 6 potatisar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk fransk senap
  • 15 körsbärstomater
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva kålrot och potatis tunt och strimla basilikabladen. Varva skivorna i en ugnssäker form, strö över salt och peppar och hälften av basilikan.
  2. Vispa ihop grädde, mjölk och senap och häll över. Grädda gratängen i ca 30 minuter.
  3. Ta ut formen ur ugnen. Lägg på tomathalvor, ost och strö över resten av basilikan. Gratinera ytterligare 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept