Kålpytt med stekt ägg

15 m
4
Kålpytt med stekt ägg
Foto: TV4
15 m
4

Du behöver

Pytt

  • 0,5 blomkål
  • 0,25 huvud vitkål
  • 200 g svartkål
  • 10 brysselkål, kokta
  • olivolja, till stekning
  • smör, till stekning
  • 2 msk worcestersås

Het gräddfil

  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk rökt milt paprikapulver
  • 2 tsk srirachasås
  • salt

Servering

  • 4 stekta ägg
  • 1 ask smörgåskrasse, klippt

Gör så här

  1. Pytt
    Dela alla ingredienser i mindre bitar. Fräs vitkål och blomkål ordentligt i olja.
  2. Tillsätt smör, svartkål och halverade brysselkål mot slutet. Smaka av med salt, peppar och worcestersås.
  3. Het gräddfil
    Blanda allt och smaka av med salt.
  4. Servering
    Servera kålpytten med stekt ägg, smörgåskrasse och het gräddfil.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept

Fler från Tom Sjöstedt

Visa alla recept från Tom Sjöstedt

Fler från Kökets middag

Visa alla recept från Kökets middag