Kålpudding

Stefan Karlsson 15 november 2007
Från Nyhetsmorgon

Kålpudding på fläskfärs är svensk husmanskost i bästa form. Servera med lingon.

15 november 2007
Visa mer
50 min
4 - 6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 st vitkålshuvud
  • 500 g fläskfärs
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk flytande kalvbuljong
  • 0,5 dl kallt vatten
  • 0,5 gul lök
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk soja
  • 1 msk sirap
  • mald kryddpeppar
  • salt
  • peppar
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar.
  3. Lägg en klick smör i en panna och fräs kålen. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt en skvätt sirap men se upp så det inte bränner.
  4. Lägg färs i en bunke och rör ihop med soja, grädde, buljong, sirap och kryddpeppar.
  5. Skala och riv löken fint, tillsätt den, ströbröd och kallt vatten. Jobba ihop färsen och krydda med salt och peppar.
  6. Rör ned en tredjedel av den varma kålen från pannan i färsen och varva sen färs och resten av kålen i en ugnsform. Toppa med kål.
  7. Sätt in formen med kålpudding i ugnen 20 - 25 minuter.
  8. Servera kålpuddingen med lingon.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Nyhetsmorgon

Det här är var nog det lyxigaste jag visste när jag var liten. Men då med lövbiff. Mina föräldrar äter det här än idag men jag fick nog. Jag bytte ut lövbiffen mot en frasig pankopanerad aubergine istället. Jag brukar aldrig vattna ur auberginen för det tar extra tid, men hinner du så går det utmärkt att göra det. Det går lika bra att panera zucchini! Såsen är min mammas recept. En snabb bea. Så sjukt god. Hinner du inte göra såsen, eller vill du helt enkelt inte, går det utmärkt med köpebea. /Siri
  • 45 m
Visa alla recept från Nyhetsmorgon