I samarbete med Scan

Kalops med potatis och rödbetor

1,5 h
4
Kalops med potatis och rödbetor
1,5 h
4

Du behöver

  • 600 g Scan nötbog, högrev, fransyska eller grytbitar
  • 5 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 3-4 morötter
  • 1 purjolök eller 2-3 gula lökar
  • 3 msk vetemjöl
  • 0,5-1 dl vatten

Servering

  • potatis, kokt
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 cm. Bryn dem i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta.
  2. Tillsätt vatten, salt och kryddor. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, cirka 1-1,5 timme. Späd eventuellt med lite mer vatten. Skala och skiva morötterna i grytan och koka cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt purjon och koka ytterligare cirka 5 minuter. Rör ut mjölet med vattnet till en slät redning, rör ner den och koka 3-5 minuter. Smaka av.
  4. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept